2018. augusztus 12., vasárnap

GRÚZIA Miért éppen Grúzia és Örményország?

Újra kalandosra és nem hagyományosra vállalkoztunk idén. De miért pont ezt a két országot választottuk? 
Tavaly nagyon jó barátaink voltak ott, és jókat meséltek a vadregényes tájakról és a csodás Tbilisziről. A másik inspiráció két útifilm volt. A OzoneUtazás hosszú hétvégés része a mindig egyedi Bárány Róberttel. Félig beleszerelmesedtünk Tbiliszibe: 



A másik a Piás utazó Örményországról szóló epizódja. Az Ararát konyakról szóló rész tetszett a legjobban. És azok az ételek! 




Miután eldöntetett, hogy oda fogunk menni, indult a szervezés. Megnéztük mikor lenne a legjobb, én egyeztettem a munkahelyemen a szabi miatt. A WizzAir-nél foglaltuk a repülőjegyeket Kutaiszi-ig, a szállásokat a booking.com-on. Mivel úgy terveztük, hogy Tbilisziből egy éjszakára felmegyünk a hegyekbe, kis lakásokat néztünk. Találtunk is nagyon jókat Tbilisziben, Jerevánban, Botumiban és Kutaisziban. A szállás arrafelé nagyon olcsó, 20-30 EUR egy éjszakára két személynek.
A látnivalókat a LonelyPlanet online kiadásából néztük, aztán barangoltunk a neten, nézegettük a google-térképen a csodás templomokat, az ódon városokat. Ha tudtuk volna, hogy élőben ezerszer szebb lesz! 
Bevallom, a grúziai helyi közlekedéstől kicsit féltem, nem tudtam elképzelni a kaotikus leinthető kisbusz rendszert. De kaland az élet! :-) 

És a nagy tervezgetés közepette egyszer csak azt vettük észre, hogy indulunk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése